Bezlepkový raňajkový panda chlieb
1. deň – rozkvas
- 140 g Bread mix white Liana
- 200 ml voda
- 2 lyžice kvások
2. deň – cesto
- 180 g Bakery mix Liana
- 75 g kryštálový cukor
- 50 g rastlinné maslo
- 1 žĺtok
- 100 ml mandľové mlieko
- štipka soli
- 40 g sušené hrozienka
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
Dodatky
- na potretie bielok
- na posypanie kokos
- Večer pripravíme rozkvas z Bread mix white, vody a kvásku. Vareškou rozmiešane suroviny, prikryjeme fóliou a necháme v teple kvasiť 10 - 12 hodín.
- Nasledujúci deň nakrájame na menšie kúsky sušené hrozienka, roztopíme maslo a všetky suroviny spolu s rozkvasom, okrem kakaa, vložíme do kuchynského robota. Vymiešame cesto (bude redšie ako na klasický chlieb). V miske cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu časť preložíme vareškou do silikónovej formy na chlieb a zarovnáme. Do druhej polovice cesta, ktorá ostala v miske, pridáme kakao a dobre premiešame. Tmavé cesto navrstvíme na biele, zarovnáme namočenou vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5 hodín.
- Pred pečením vykysnutý chlieb potrieme bielkom a posypeme kokosom. Na dno rúry položíme plech na záparu a rúru vyhrejeme na 240°C. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 12 minút. Potom teplotu znížime na 190°C , spodný plech vyberieme a dopečieme 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrý tip:
Chlieb je výborný s maslom a ovocím, džemom, čokoládovou nátierkou alebo ako príloha k jogurtu.
Dobrý tip 2:
V prípade, že nemáte bezmliečnu diétu stačí zameniť rastlinné mlieko a maslo za obyčajné kravské.
1. deň – rozkvas
- 140 g Bread mix white Liana
- 200 ml voda
- 2 lyžice kvások
2. deň – cesto
- 180 g Bakery mix Liana
- 75 g kryštálový cukor
- 50 g rastlinné maslo
- 1 žĺtok
- 100 ml mandľové mlieko
- štipka soli
- 40 g sušené hrozienka
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
Dodatky
- na potretie bielok
- na posypanie kokos
Produkty k receptu