Bezlepkový pita chlieb
Ingrediencie
375 g Bread mix dark Liana
1,5 lyžičky soľ
230 ml teplá voda
1 lyžička cukor
15 g čerstvé droždie
1 lyžica olej
1,5 lyžičky soľ
230 ml teplá voda
1 lyžička cukor
15 g čerstvé droždie
1 lyžica olej

Postup
- 1. V 150 ml vode zmiešame cukor a droždie. Do mixéra dáme Bread mix dark, soľ, zmes z droždia, zvyšok vody a olej. Vypracujeme cesto a preložíme ho do misky. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
- 2. Cesto rozdelíme na časti, ktoré odvážime na 75 g a urobíme guľky.
- 3. Rozvaľkáme na placky a uložíme na plech vysypaný zmesou Bread mix dark.
- 4. Znova zakryjeme vlhkou utierkou a necháme 20 minút podkysnúť.
- 5. Zohrejeme ťažší plech a uložíme placky. Pečieme pri teplote 220°C cca 10 minút.
- 6. Zabalíme do vlhkej utierky, aby vychladli. Okraje prerežeme a naplníme podľa chuti.