Bezlepkový ovocný koláč s posýpkou
- Hrnček = 250 ml
- 3 hrnčeky Cake mix Liana
- 1,5 hrnčeka práškový cukor
- 3/4 hrnčeka olej
- 3 dcl mlieko
- 2 vajcia
Dodatky
- cca 400 g ovocia podľa chuti – jahody, maliny, ríbezle, čerešne, marhule ...
- plech na pečenie 35x40 cm
1. V miske dobre vareškou zmiešame Cake mix, cukor a olej. 1 kopcovitý hrnček vzniknutej sypkej zmesi použijeme na posýpku. Odložíme si na záver.
2. Do cesta, ktoré ostalo v miske pridáme vajcia a mlieko. Do hladka vymiešame ručným mixérom.
3. Plech vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme cesto, rozotrieme do roviny, poukladáme čerstvé ovocie a posypeme posýpkou, ktorú sme si na začiatku odložili.
4. Rúru vyhrejeme na 180°C a pečieme 35-40 minút.
Dobrý tip:
Pri alergii na kravské mlieko použijeme variantu rastlinného mlieka.
- Hrnček = 250 ml
- 3 hrnčeky Cake mix Liana
- 1,5 hrnčeka práškový cukor
- 3/4 hrnčeka olej
- 3 dcl mlieko
- 2 vajcia
Dodatky
- cca 400 g ovocia podľa chuti – jahody, maliny, ríbezle, čerešne, marhule ...
- plech na pečenie 35x40 cm
Produkty k receptu