Bezlepkový metrový koláč

Bezlepkový metrový koláč
  • 83
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
4 vajcia
260 g Cake mix Liana
260 g práškový cukor
10 PL olej
8 PL teplá voda
1 čajová lyžička Kakao tmavé Liana Exclusive
 
Plnka:
600 ml mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
6 PL kryštálový cukor
280 g maslo
rum alebo aróma

Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 70% alebo 45%
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo
 



 

 

 

 

Postup

 
1.     Do mixéra dáme žĺtky s cukrom a vymixujeme do peny.
  1. 2.     Pridáme pomaly olej a vodu a mixujeme aspoň 10 minút.
  2. 3.     Primiešame zmes Cake mix a domixujeme na najmenších obrátkach asi minútu.
  3. 4.     Nakoniec už len ručne primiešame tuhý sneh z bielkov.
  4. 5.     Cesto odvážime a do polovice dáme kakao.
  5. 6.     Formy si dobre natrieme maslom alebo olejom a vysypeme zmesou Cake mix.
  6. 7.     Naplníme hmotami a dáme piecť na 160°C 40 minút.
  7. 8.     Necháme vychladnúť a nakrájame pílkovým nožíkom po ryhách.
  8. 9.     Spájame svetlý kus a tmavý plnkou až do konca.
  9. 10.   Pospájaný koláč potrieme celý plnkou a necháme schladiť.
  10. 11.   Polejeme čokoládou a nakrájame na šikmé rezy.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, cukru a necháme vychladnúť.
  2. 2.     Do vychladnutého pudingu zapracujeme maslo a šľaháme na jemný krém s pridaním arómy alebo rumu.
 
Postup poleva:
  1. 1.     Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a rastlinným tukom na polevy.

Čo si myslíte o tomto recepte?

83
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.