Bezlepkový metrový koláč
Cesto
- 4 vajcia
- štipka soli
- 250 g Cake mix Liana
- 250 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 10 PL horúca voda
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 500 ml mlieko
- 1 + ½ vrecka Zlatý krém Liana
- 200 g cukor práškový
- 200 g zmäknuté maslo
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
- 80 g rastlinný tuk na polevy
- 1 PL mlieko
Ďalej potrebujeme
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame olej, vodu a Cake mix Liana
- Ručne zľahka pridáme sneh z bielkov.
- Polovicu cesta vylejeme do formy na srnčí chrbát vystlanej alobalom.
- Do zvyšného cesta primiešame kakao a naplníme ním druhú formu na srnčí chrbát.
- Pečieme pri 170°C 40 minút.
- Necháme vychladnúť, zrovnáme a nakrájame na plátky.
- Plnkou spájame svetlý kus s tmavým, kým neminieme všetky piškótové kúsky.
- Pospájaný koláč potrieme zvyšnou plnkou a necháme schladiť.
- Polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť, dozdobíme roztopenou bielou čokoládou a po stuhnutí horúcim nožom nakrájame na šikmé rezy.
Postup plnka:
- Uvaríme puding z mlieka a Zlatého krému. Necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame prešľahaný vychladnutý puding.
Postup poleva:
- Čokoládu s rastlinným tukom roztopíme v mikrovlnnej rúre. Pridáme lyžicu mlieka.
Cesto
- 4 vajcia
- štipka soli
- 250 g Cake mix Liana
- 250 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 10 PL horúca voda
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 500 ml mlieko
- 1 + ½ vrecka Zlatý krém Liana
- 200 g cukor práškový
- 200 g zmäknuté maslo
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
- 80 g rastlinný tuk na polevy
- 1 PL mlieko
Ďalej potrebujeme
Produkty k receptu