Bezlepkový makový kvet
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 15 g čerstvé droždie
- 250 ml mlieko
- 1 vajce
- 50 g cukor
- 50 g maslo
- 1 KL cukor na kvások
Plnka
- 150 g mletý mak
- 150 ml horúce mlieko
- 4 PL kryštálový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- citrónová kôra
- 1 KL škorica mletá
- 1. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások.
- 2. Do mixéra dáme zmes Bakery mix, cukor, maslo, vajce a nakoniec vylejeme urobený kvások z droždia.
- 3. Vypracujeme cesto a zakryjeme fóliou.
- 4. Necháme 40 minút kysnúť.
- 5. Preložíme na papier na pečenie a rozvaľkáme na kruh.
- 6. Potrieme olejom a vychladnutou makovou plnkou.
- 7. Zrolujeme, opatrne stočíme do kruhu a nadkrojíme konce.
- 8. Kraje dáme k sebe a ostrým nožom okraje cca z 2/3 nakrojíme.
- 9. Potom každý tretí nárez otočíme smerom do vnútra kruhu a 2 nahneme, aby bolo vidieť rez.
- 10. Dva konce vložíme do stredu kruhu.
- 11. Preložíme na plech aj s papierom na pečenie na ktorom sme pracovali.
- 12. Koláč potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme v teplovzdušnej rúre na 180°C dozlatista asi 25 minút.
- 13. Necháme vychladnúť, nakrájame ako tortu alebo si z kvetu odtrhujeme kúsky koláča.
Postup plnka:
1. Mak s cukrom, škoricou a citrónovou kôrou zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 15 g čerstvé droždie
- 250 ml mlieko
- 1 vajce
- 50 g cukor
- 50 g maslo
- 1 KL cukor na kvások
Plnka
- 150 g mletý mak
- 150 ml horúce mlieko
- 4 PL kryštálový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- citrónová kôra
- 1 KL škorica mletá
Produkty k receptu