Bezlepkový makový koláč s citrónovou polevou
Ingrediencie
Cesto :
4 ks vajcia
180 g kryštálový cukor
100 g Cake mix Liana
160 g mletý mak alebo celý mak
4 PL voda
4 ks vajcia
180 g kryštálový cukor
100 g Cake mix Liana
160 g mletý mak alebo celý mak
4 PL voda
Plnka :
2 ks vajcia
80 g kryštálový cukor
140 g maslo
2 KL citrónová poleva
Citrónová poleva :
1 ks Citrónová poleva Liana

Postup
- 1. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, za stáleho miešania pridáme 4 PL vody.
- 2. Do vyšľahanej peny ručne jemne vmiešame zmes Cake mix zmiešanú s makom.
- 3. Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C cca 25 minút teplovzdušne.
- 4. Vychladnutý plát prekrojíme na polovicu.
- 5. Natrieme plnkou a priložíme druhý plát prekrojenou časťou na vrch.
- 6. Horúcim nožom natrieme citrónovú polevu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale a necháme trocha zatuhnúť.
- 7. Ostrým nožom narežeme na rezy alebo trojuholníky.
Postup plnka:
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, preložíme nad paru a šľaháme cca 10-15 minút.
2. Hotovú masu necháme vychladnúť.
3. V nádobe vyšľaháme maslo, pridáme vyšľahanú vajíčkovú hmotu, citrónovú polevu a vyšľaháme do jemnej plnky.