Bezlepkový kváskový podpecník

  • Láka Vás vôňa rozvoniavajúceho podpecníka alebo podplamenníka na jarmokoch? Už sa nemusíte len v duchu oblizovať, môžete si ho pripraviť doma za pomoci nášho skvelého receptu!
Bezlepkový kváskový podpecník
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    22:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

1. deň
200 g Bread mix white Liana
270 g voda
1,5 lyžice kvások

2. deň
200 g Bakery mix Liana
2 lyžice zemiakové vločky
1 lyžička soľ
1 vajíčko
2 lyžice olej
50 ml mlieko

Na potretie: 
250 g bryndza
4 lyžice kyslá smotana
trochu mlieka

Dodatky:
červená cibuľa, jarná cibuľka, slanina, klobása, šunka ...

 

 

 

Postup

1. Suroviny z 1. dňa dáme do misky, zamiešame vareškou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 15 hodín odpočívať. Rozkvas by mal zdvojnásobiť svoj objem. 
2. V kuchynskom robote zmiešame rozkvas so surovinami z 2. dňa a vypracujeme cesto.
3. Vyklopíme na pomúčenú pracovnú podložku, premiesime a spravíme bochník.
4. Uložíme do misky, zakryjeme a necháme 3 hodiny kysnúť.
5. Medzitým pripravíme bryndzovú nátierku. Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou a prilejeme trochu mlieka. Konzistencia nátierky by mala byť taká, aby sa dala dobre natierať na cesto.
6. Nakysnuté cesto znovu preklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na placku s hrúbkou cca 1,5 cm.
7. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami dotlačíme cesto do rohov.
8. Potrieme pripravenou nátierkou a obložíme podľa chuti.
9. Ak nám ešte ostala nátierka, tak ju lyžičkou uložíme na vrch.
10. Necháme 1 hodinu kysnúť.
11. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 35 minút.

 

 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.