Bezlepkový kváskový podpecník
1. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 270 g voda
- 1,5 lyžice kvások
2. deň
- 200 g Bakery mix Liana
- 2 lyžice zemiakové vločky
- 1 lyžička soľ
- 1 vajíčko
- 2 lyžice olej
- 50 ml mlieko
Na potretie
- 250 g bryndza
- 4 lyžice kyslá smotana
- trochu mlieka
Dodatky
- červená cibuľa, jarná cibuľka, slanina, klobása, šunka ...
1. Suroviny z 1. dňa dáme do misky, zamiešame vareškou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 15 hodín odpočívať. Rozkvas by mal zdvojnásobiť svoj objem.
2. V kuchynskom robote zmiešame rozkvas so surovinami z 2. dňa a vypracujeme cesto.
3. Vyklopíme na pomúčenú pracovnú podložku, premiesime a spravíme bochník.
4. Uložíme do misky, zakryjeme a necháme 3 hodiny kysnúť.
5. Medzitým pripravíme bryndzovú nátierku. Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou a prilejeme trochu mlieka. Konzistencia nátierky by mala byť taká, aby sa dala dobre natierať na cesto.
6. Nakysnuté cesto znovu preklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na placku s hrúbkou cca 1,5 cm.
7. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami dotlačíme cesto do rohov.
8. Potrieme pripravenou nátierkou a obložíme podľa chuti.
9. Ak nám ešte ostala nátierka, tak ju lyžičkou uložíme na vrch.
10. Necháme 1 hodinu kysnúť.
11. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 35 minút.
1. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 270 g voda
- 1,5 lyžice kvások
2. deň
- 200 g Bakery mix Liana
- 2 lyžice zemiakové vločky
- 1 lyžička soľ
- 1 vajíčko
- 2 lyžice olej
- 50 ml mlieko
Na potretie
- 250 g bryndza
- 4 lyžice kyslá smotana
- trochu mlieka
Dodatky
- červená cibuľa, jarná cibuľka, slanina, klobása, šunka ...
Produkty k receptu