Bezlepkový kváskový podpecník

22:00 (h:m)
22:20 (h:m)
Porcie: 15 (ks)
Láka Vás vôňa rozvoniavajúceho podpecníka alebo podplamenníka na jarmokoch? Už sa nemusíte len v duchu oblizovať, môžete si ho pripraviť doma za pomoci nášho skvelého receptu!
Ingrediencie
1. deň
2. deň
  • 200 g Bakery mix Liana
  • 2 lyžice zemiakové vločky
  • 1 lyžička soľ
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice olej
  • 50 ml mlieko
Na potretie
  • 250 g bryndza
  • 4 lyžice kyslá smotana
  • trochu mlieka
Dodatky
  • červená cibuľa, jarná cibuľka, slanina, klobása, šunka ...

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. Suroviny z 1. dňa dáme do misky, zamiešame vareškou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 15 hodín odpočívať. Rozkvas by mal zdvojnásobiť svoj objem.
2. V kuchynskom robote zmiešame rozkvas so surovinami z 2. dňa a vypracujeme cesto.
3. Vyklopíme na pomúčenú pracovnú podložku, premiesime a spravíme bochník.
4. Uložíme do misky, zakryjeme a necháme 3 hodiny kysnúť.
5. Medzitým pripravíme bryndzovú nátierku. Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou a prilejeme trochu mlieka. Konzistencia nátierky by mala byť taká, aby sa dala dobre natierať na cesto.
6. Nakysnuté cesto znovu preklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na placku s hrúbkou cca 1,5 cm.
7. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami dotlačíme cesto do rohov.
8. Potrieme pripravenou nátierkou a obložíme podľa chuti.
9. Ak nám ešte ostala nátierka, tak ju lyžičkou uložíme na vrch.
10. Necháme 1 hodinu kysnúť.
11. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 35 minút.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
1. deň
2. deň
  • 200 g Bakery mix Liana
  • 2 lyžice zemiakové vločky
  • 1 lyžička soľ
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice olej
  • 50 ml mlieko
Na potretie
  • 250 g bryndza
  • 4 lyžice kyslá smotana
  • trochu mlieka
Dodatky
  • červená cibuľa, jarná cibuľka, slanina, klobása, šunka ...

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.