Bezlepkový jablkový koláč ako od starej mamy
- 350 g Bakery mix Liana
- 800 g jablko
- 100 ml vlažná voda
- 50 g cukor
- 40 g bravčová masť
- 85 g tuk
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 ks vajce
- 1 ks uvarený zemiak (asi 100g)
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- tuk na vymastenie plechu
- Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame a posypeme škoricovým cukrom.
- Do kuchynského robota vložíme Bakery mix, cukor, zmäknutý tuk a masť, štipku soli, vajce a pridáme najemno nastrúhaný zemiak. Vypracujeme kompaktné cesto.
- Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme na dve polovice. Jednu rozvaľkáme na tenko a dáme na vymastený plech. Jablká vyžmýkame a rozložíme na pripravené cesto. Druhou polovicou cesta prikryjeme jablká a popichame vidličkou. Cesto je jemné, pre ľahšiu manipuláciu ho môžeme rozdeliť na polovicu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 25 minút.
- 350 g Bakery mix Liana
- 800 g jablko
- 100 ml vlažná voda
- 50 g cukor
- 40 g bravčová masť
- 85 g tuk
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 ks vajce
- 1 ks uvarený zemiak (asi 100g)
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- tuk na vymastenie plechu
Produkty k receptu