Bezlepkový haboš

  • Opäť ďalší zo zákuskov, ktorému sa odolá ťažko.
Bezlepkový haboš
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Lístkovo – pľundrové cesto :
300 g Bakery mix Liana
250 ml voda
1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
15 g čerstvé droždie
250 g maslo alebo rastlinný tuk

Sirup :
150 g kryštálový cukor
100 ml voda
citrónová šťava

Sneh :
4 ks bielky
4 lyžice kryštálový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana


Dodatky
ryžová múka Liana
 

 

 

 

 

 

 

Postup

Postup lístkovo - pľundrové cesto:

1. Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.

2. Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme na cca 15 minút do mrazničky.

3. Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 - krát.

4. Cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme vidličkou. Pečieme na opačnej strane plechu 15 minút pri teplote 180st.

5.  Jednu časť cesta necháme celú a druhú polovicu nakrájame na štvorce.


Postup sirup a sneh:

1. Uvaríme mierne hustý sirup z vody a cukru na strednom stupni cca 15 minút.  Pridáme citrónovú šťavu.

2. Vyšľaháme bielky. Pridáme kryštálový, vanilínový cukor a po lyžiciach pridávame horúci sirup za stáleho šľahania. Ak máme v snehu všetok sirup, tak na najvyššom stupni šľaháme ešte 5 minút, aby bol krém tuhý.

3. Na cesto natrieme krém a na vrch poukladáme narezané štvorce. Tie pocukrujeme a ostrým nožom namočeným vo vode pokrájame.

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.