Bezlepkový dobošový rez so Salajkou

  • Čokoládové dezerty nás nikdy neomrzia a preto zbožňujeme aj naše Bezlepkové dobošové rezy
Bezlepkový dobošový rez so Salajkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

600 g Universal mix Liana
200 g cukor práškový
2 ks vajce
140 g zmäknuté maslo
200 ml mlieko
1 vrecko Salajka - jelenia soľ Liana
 
Plnka:
1 l mlieko
1 vrecko Zlatý krém Liana
8 PL Universal mix Liana
10-12 PL cukor kryštálový
200 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
2 PL Kakao tmavé Liana
350 g zmäknuté maslo
 
Ďalej potrebujeme:
čokoládová poleva

Postup

1. Spojíme Universal mix, cukor, vajcia, maslo, mlieko, Salajku a ručne vypracujeme cesto.
 
2. Cesto rozdelíme na 5-6 rovnakých častí, jemne pomúčime a každú časť vyvaľkáme rovno na papieri na pečenie alebo teflónovej podložke.
 
3. Cesto spolu s papierom na pečenie alebo teflónovou podložkou stiahneme na plech a pečieme pri 170°C 8 minút.
 
4. Mlieko, Zlatý krém, Universal mix a cukor varíme za stáleho miešania na hustý puding. Pridáme kakao a čokoládu. Miešame do rozpustenia čokolády, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
 
5. Zmäknuté maslo vyšľaháme a následne pomocou mixéra postupne zamiešame do vychladnutého pudingu.
 
6. Postupne natierame pláty plnkou a ukladáme ich na seba. Zľahka zaťažíme a necháme cez noc odležať v chlade.
 
7. Povrch bezlepkových dobošových rezov potrieme zvyšnou plnkou a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. 
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.