Bezlepkové vianočné perníčky z Fine mix a Universal mix
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 140 g práškový cukor
- 70 g zmäknuté maslo
- 5 PL med
- 3 ks vajcia
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme
- na podsypanie Universal mix Liana
- na potretie žĺtok + lyžica vody
- V miske spracujeme cesto z Universal mix, Fine mix, pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo a ostatné suroviny. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať 24 hodín.
- Odležané cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Premiesime a vyvaľkáme 3 - 4 mm hrubý plát. Rôznymi vianočnými formičkami vykrajujeme perníčky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vyhrejeme rúru na 170°C a pečieme 8 - 10 minút. Ihneď po vybratí z rúry potrieme tenkou vrstvou vymiešaného žĺtka s vodou. Po vychladnutí ozdobíme.
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 140 g práškový cukor
- 70 g zmäknuté maslo
- 5 PL med
- 3 ks vajcia
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme
- na podsypanie Universal mix Liana
- na potretie žĺtok + lyžica vody
Produkty k receptu