Bezlepkové vianočné perníčky z Fine mix a Universal mix
Ingrediencie
Cesto:
330 g Universal mix Liana
100 g Fine mix Liana
140 g práškový cukor
70 g zmäknuté maslo
5 PL med
3 ks vajcia
¼ KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme:
na podsypanie Universal mix Liana
na potretie žĺtok + lyžica vody
Postup
1. V miske spracujeme cesto z Universal mix, Fine mix, pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo a ostatné suroviny. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať 24 hodín.
2. Odležané cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Premiesime a vyvaľkáme 3 - 4 mm hrubý plát. Rôznymi vianočnými formičkami vykrajujeme perníčky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Vyhrejeme rúru na 170°C a pečieme 8 - 10 minút. Ihneď po vybratí z rúry potrieme tenkou vrstvou vymiešaného žĺtka s vodou. Po vychladnutí ozdobíme.