Bezlepkové tvarohové koláče s černicami
Ingrediencie
175 ml mlieko
10 g droždie
1 PL cukor kryštálový
250 g Bakery mix Liana
50 g majonéza
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 ks žĺtok
štipka soli
Plnka:
250 g jemný tvaroh
2 PL cukor práškový
10 g Zlatý krém Liana
Zavárané černice
Posýpka:
25 g maslo
2,5 PL cukor
2,5 PL Ryžová múka Liana
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
vajce na potretie
Postup
1. V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások. Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
2. Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.
3. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu. Okrajem potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou. Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty. Pečieme na 200°C cca 15 minút.