Bezlepkové tvarohové koláče s černicami

  • Dokonalé spojenie kysnutého cesta, tvarohu a sladkého ovocia.
Bezlepkové tvarohové koláče s černicami
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

175 ml mlieko
10 g droždie
1 PL cukor kryštálový
250 g Bakery mix Liana
50 g majonéza
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 ks žĺtok
štipka soli
 
Plnka:
250 g jemný tvaroh
2 PL cukor práškový
10 g Zlatý krém Liana
Zavárané černice
 
Posýpka:
25 g maslo
2,5 PL cukor
2,5 PL Ryžová múka Liana
 
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
vajce na potretie

Postup

1. V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások. Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
 
2. Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.
 
3. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu. Okrajem potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou. Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty. Pečieme na 200°C cca 15 minút.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.