Bezlepkové tvarohové koláče s černicami
- 175 ml mlieko
- 10 g droždie
- 1 PL cukor kryštálový
- 250 g Bakery mix Liana
- 50 g majonéza
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 ks žĺtok
- štipka soli
Plnka
- 250 g jemný tvaroh
- 2 PL cukor práškový
- 10 g Zlatý krém Liana
- Zavárané černice
Posýpka
- 25 g maslo
- 2,5 PL cukor
- 2,5 PL Ryžová múka Liana
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások. Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu. Okrajem potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou. Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty. Pečieme na 200°C cca 15 minút.
- 175 ml mlieko
- 10 g droždie
- 1 PL cukor kryštálový
- 250 g Bakery mix Liana
- 50 g majonéza
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 ks žĺtok
- štipka soli
Plnka
- 250 g jemný tvaroh
- 2 PL cukor práškový
- 10 g Zlatý krém Liana
- Zavárané černice
Posýpka
- 25 g maslo
- 2,5 PL cukor
- 2,5 PL Ryžová múka Liana
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
Produkty k receptu