Bezlepkové syrové žemle bez kysnutia
Cesto
- 2,5 šálky Bread mix white Liana
 - 1 šálka kyslé mlieko
 - 1 PL olej
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - ½ KL soľ
 
Plnka
- 250 g mäkký biely syr
 - 1 žĺtok
 
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
 - 1 vajce, 1 lyžica olej a 1 lyžica mlieka na potretie
 - sezamové semienka na posypanie
 - šálka s objemom 250 ml
 
- Do kuchynského robota nasypeme Bread mix white, kypriaci prášok do pečiva, soľ a rozmiešame. Nakoniec pridáme olej a kyslé mlieko. Hákom vypracujeme cesto a presunieme ho na pomúčenú pracovnú dosku.
 - Z cesta vypracujeme bochník a vyvaľkáme na obdĺžnik. Rozdelíme na 10 častí a na každú uložíme syrovú náplň, ktorú pripravíme jednoducho zmiešaním syra a žĺtka. Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie spojmi cesta dole.
 - Pred pečením potrieme zmesou vajíčka, oleja a mlieka a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C cca 25 minút.
 
Cesto
- 2,5 šálky Bread mix white Liana
 - 1 šálka kyslé mlieko
 - 1 PL olej
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - ½ KL soľ
 
Plnka
- 250 g mäkký biely syr
 - 1 žĺtok
 
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
 - 1 vajce, 1 lyžica olej a 1 lyžica mlieka na potretie
 - sezamové semienka na posypanie
 - šálka s objemom 250 ml
 
Produkty k receptu