Bezlepkové syrové tyčinky
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 300 g Bread mix dark Liana
- 30 g ryžová múka Liana
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olivový olej
- 200 ml voda
Dodatky
- vajíčko na potretie
- Ryžová múka Liana na podsypanie
Na obloženie
- syrové korbáčiky, oregano, sušený cesnak, hrubozrnná soľ
1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme kvások vzísť cca 15 minút.
2. Do kuchynského robota dáme Bread mix dark, ryžovú múku, soľ, vodu a pripravený kvások z droždia. Vymiešame cesto. Nakoniec pridáme olej a ešte necháme miešať cesto. Prikryté ponecháme kysnúť na teplom mieste 60 minút.
3. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú podložku pomúčenú ryžovou múkou a vymiesime bochník. Rozdelíme na 7 častí (alebo kto chce na menej alebo viac) a vytvarujeme do tvaru tyčinky.
4. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť 30 - 40 minút.
5. Opačným koncom varešky v každej tyčinke urobíme jarček po celej dĺžke. Potrieme rozšľahaným vajcom a do jarčeka uložíme syrové korbáčiky. Posypeme sušeným cesnakom, oreganom a hrubozrnnou soľou.
6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 210°C cca 20 minút.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 300 g Bread mix dark Liana
- 30 g ryžová múka Liana
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olivový olej
- 200 ml voda
Dodatky
- vajíčko na potretie
- Ryžová múka Liana na podsypanie
Na obloženie
- syrové korbáčiky, oregano, sušený cesnak, hrubozrnná soľ
Produkty k receptu