Bezlepkové špenátové halušky

Bezlepkové špenátové halušky

Trvanie: 01:00 (h:m) Porcie: 4-6 (ks)
Což takhle dát si špenát ?:)

Bez lepku pre recept na Klasické bezlepkové halušky

Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 300 ml voda
  • 2 vajcia
  • 1 KL soľ
  • ½ balenie baby špenát

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Zmixujeme špenát s vajíčkami a 1dl vody v smoothie mixéri.

2. Do misky vysypeme zmes Bakery mix a vylejeme do nej vyrobenú špenátovú zmes. Pridáme ostatnú vodu a dobre vymiešame s varechou na jemné cesto.

3. Cez haluškovač pretláčame cesto do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní halušiek ich necháme ešte vo vode 3 minúty.

4. Halušky si precedíme, opláchneme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepili.

Na časť halušiek použijeme bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. Halušky ozdobíme usmaženou anglickou slaninou.

Na druhú časť halušiek urobíme hlivovú omáčku so syrom:

Do panvice dáme pór, čierne mleté korenie a 1 PL oleja – smažíme. Potom pridáme hlivu, ktorú povaríme 10 minút. Smotanu zatrepeme s 1 PL zmesi Bakery mix, vylejeme do hríbov a za stáleho miešania pridáme tavený syr. Všetko varíme za stáleho miešania cca 10 minút.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 300 ml voda
  • 2 vajcia
  • 1 KL soľ
  • ½ balenie baby špenát

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné