
Bezlepkové špenátové halušky
1. Zmixujeme špenát s vajíčkami a 1dl vody v smoothie mixéri.
2. Do misky vysypeme zmes Bakery mix a vylejeme do nej vyrobenú špenátovú zmes. Pridáme ostatnú vodu a dobre vymiešame s varechou na jemné cesto.
3. Cez haluškovač pretláčame cesto do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní halušiek ich necháme ešte vo vode 3 minúty.
4. Halušky si precedíme, opláchneme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepili.
Na časť halušiek použijeme bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. Halušky ozdobíme usmaženou anglickou slaninou.
Na druhú časť halušiek urobíme hlivovú omáčku so syrom:
Do panvice dáme pór, čierne mleté korenie a 1 PL oleja – smažíme. Potom pridáme hlivu, ktorú povaríme 10 minút. Smotanu zatrepeme s 1 PL zmesi Bakery mix, vylejeme do hríbov a za stáleho miešania pridáme tavený syr. Všetko varíme za stáleho miešania cca 10 minút.
Produkty k receptu