Bezlepkové slnečnicové kocky so syrom

  • Syr a semienka sú chrumkavo jemne pripečené a cesto je zjemnené mliekom a bezgluténovou zmesou Bakery mix s vlákninou.
Bezlepkové slnečnicové kocky so syrom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

220 ml voda
200 g Bread mix white Liana
150  g Bakery mix Liana
100 ml mlieko
20 g droždie
1 PL slnečnicové semienka
1 PL roztopené maslo
1 KL soľ
1 KL med
 
Ďalej potrebujeme:
vajíčko na potretie
nastrúhaný syr a slnečnicové semienka na posypanie
ryžová múka Liana na podsypanie 
 
 

Postup

1. Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie a vmiešame med. Necháme kvások nakvasiť cca 15 minút. Potom ho spolu s ostatnými surovinami vložíme do kuchynského robota a hákom vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
 
2. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime, vyvaľkáme obdĺžnik, vrchnú aj spodnú stranu preložíme ku stredu a vytvarujeme cca 8 cm obdĺžnik. Rozrežeme na 6 kociek a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme 30 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme vajíčkom.
 
3. Pečieme so záparou; na dno rúry položíme menší plech a rúru vyhrejeme na 230°C. Vložíme plech s kockami a na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, plech so záparou vytiahneme a pečieme 15 minút. Pečivo posypeme nastrúhaným syrom a slnečnicovými semienkami a dopečieme 10 minút. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.