Bezlepkové slimáky s pudingom a banánom
Cesto
- 200 ml vlažné mlieko
- ½ kocky droždia
- 1 lyžička kryštálový cukor
- 400 g Bakery mix Liana
- ½ lyžičky citrónová kôra
- 3,5 lyžice kryštálový cukor
- štipka soli
- 50 ml olej
- 70 ml mlieko alebo voda
Plnka
- 300 ml mlieko
- 2 lyžice kryštálový cukor
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 2 ks banány
- 2 lyžice jogurt alebo kyslá smotana
Na posypanie
- sušené hrozienka, brusnice, čokoládové kúsky
1. Do vlažného mlieka pridáme lyžičku kryštálového cukru a droždie. Necháme kvások cca 15 minút postáť na teplom mieste.
2. Do kuchynského robota dáme ostatné suroviny na cesto a nakoniec pridáme kvások z droždia a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme v miske kysnúť cca 1 hodinu.
3. Medzitým ako cesto kysne pripravíme plnku. V mlieku uvaríme Zlatý krém s cukrom. Necháme vychladnúť.
4. Vychladnutý puding prešľaháme ručným šľahačom, zašľaháme roztlačené banány a 2 lyžice hustého jogurtu alebo kyslej smotany.
5. Vykysnuté cesto prenesieme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 2 časti.
6. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, natrieme polovicu plnky, posypeme kúskami čokolády alebo sušeným ovocím a zrolujeme ako roládu.
7. Pokrájame na kolieska hrubé cca 1,5 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
8. Necháme podkysnúť 20 minút a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 minút.
Cesto
- 200 ml vlažné mlieko
- ½ kocky droždia
- 1 lyžička kryštálový cukor
- 400 g Bakery mix Liana
- ½ lyžičky citrónová kôra
- 3,5 lyžice kryštálový cukor
- štipka soli
- 50 ml olej
- 70 ml mlieko alebo voda
Plnka
- 300 ml mlieko
- 2 lyžice kryštálový cukor
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 2 ks banány
- 2 lyžice jogurt alebo kyslá smotana
Na posypanie
- sušené hrozienka, brusnice, čokoládové kúsky
Produkty k receptu