Bezlepkové slimáky s pudingom a banánom

  • Chutné slimáčiky plnené Zlatým krémom a čokoládovými kúskami alebo sušeným ovocím.
Bezlepkové slimáky s pudingom a banánom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    32
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 ml vlažné mlieko
½ kocky droždia
1 lyžička kryštálový cukor
400 g Bakery mix Liana
½ lyžičky citrónová kôra
3,5 lyžice kryštálový cukor
štipka soli
50 ml olej
70 ml mlieko alebo voda

Plnka: 
300 ml mlieko
2 lyžice kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
2 ks banány
2 lyžice jogurt alebo kyslá smotana

Na posypanie:
sušené hrozienka, brusnice, čokoládové kúsky
 

 

 

 

Postup

1. Do vlažného mlieka pridáme lyžičku kryštálového cukru a droždie. Necháme kvások cca 15 minút postáť na teplom mieste.
2. Do kuchynského robota dáme ostatné suroviny na cesto a nakoniec pridáme kvások z droždia a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme v miske kysnúť cca 1 hodinu. 
3. Medzitým ako cesto kysne pripravíme plnku. V mlieku uvaríme Zlatý krém s cukrom. Necháme vychladnúť. 
4. Vychladnutý puding prešľaháme ručným šľahačom, zašľaháme roztlačené banány a 2 lyžice hustého jogurtu alebo kyslej smotany.
5. Vykysnuté cesto prenesieme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 2 časti. 
6. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, natrieme polovicu plnky, posypeme kúskami čokolády alebo sušeným ovocím a zrolujeme ako roládu. 
7. Pokrájame na kolieska hrubé cca 1,5 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
8. Necháme podkysnúť 20 minút a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 minút.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.