Bezlepkové slaninové tyčinky
- 100 ml mlieko
- ½ kocky droždie
- 1 KL cukor kryštálový
- 320 g Bread mix white Liana
- 170 ml voda
- 1 KL soľ
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- kečup na potretie
- slanina na naplnenie
- 1 ks vajce na potretie
- syr na posypanie
- Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
- Do kuchynského robota vložíme Bread mix white, soľ, vodu, olej a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré približne hodinu necháme prikryté na teplom miesto nakysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozrežeme na pásy široké asi 3 cm. Jemne potrieme kečupom, položíme plátok slaniny a stočíme.
- Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť.
- Pred pečením potrieme tyčinky rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200°C 10 minút, následne posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme 3-4 minúty.
- 100 ml mlieko
- ½ kocky droždie
- 1 KL cukor kryštálový
- 320 g Bread mix white Liana
- 170 ml voda
- 1 KL soľ
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- kečup na potretie
- slanina na naplnenie
- 1 ks vajce na potretie
- syr na posypanie
Produkty k receptu