Bezlepkové slaninové bagety
- 110 g Bread mix white Liana
- 110 g Bread mix dark Liana
- 150 ml voda
- 100 ml vlažná voda (na kvások)
- 50 g nastúhaný tvrdý syr
- 50 g oravská slanina
- 10 g droždie
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Na bezlepkové slaninové bagety pripravíme kvások z droždia, cukru a 100 ml vlažnej vody. Medzitým ako kvások nakysne, opražíme na suchej panvici na drobno nakrájanú slaninu.
- V kuchynskom robote vymiesime cesto z Bread mix white, Bread mix dark, soli, pridáme na jemno nastrúhaný syr, nakysnutý kvások z droždia a vodu. Po chvíli miesenia pridáme slaninu aj s výpekom, vymiesime, prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 2 časti. Vytvarujeme bagety a uložíme ich do formy na bagety vystlanej papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie. Necháme podkysnúť 20 minút.
- Pečieme so záparou; na dno rúry vložíme plech na záparu a vyhrejeme rúru na 240°C. Pred pečením pečivo postriekame vodou, vložíme do vyhriatej rúry a do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút, potom plech so záparou vytiahneme, bagety postriekame vodou a teplotu znížime na 180°C. Takto pečieme ešte 20 minút.
- 110 g Bread mix white Liana
- 110 g Bread mix dark Liana
- 150 ml voda
- 100 ml vlažná voda (na kvások)
- 50 g nastúhaný tvrdý syr
- 50 g oravská slanina
- 10 g droždie
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu