Bezlepkové slaninové bagety

  • Chrumkavá kôrka bagety so slaninkovou vôňou a mäkkým vnútrom, ktoré zjemnil nastrúhaný syr.
pre recept na Bezlepkové bagety s cibuľkou kliknite sem.
Bezlepkové slaninové bagety
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    2
    (ks)

Ingrediencie

110 g Bread mix white Liana
110 g Bread mix dark Liana
150 ml voda
100 ml vlažná voda (na kvások)
50 g nastúhaný tvrdý syr
50 g oravská slanina
10 g droždie
1 KL cukor
1 KL soľ
ryžová múka Liana na podsypanie 

 

Postup

1. Na bezlepkové slaninové bagety pripravíme kvások z droždia, cukru a 100 ml vlažnej vody. Medzitým ako kvások nakysne, opražíme na suchej panvici na drobno nakrájanú slaninu.
 
2. V kuchynskom robote vymiesime cesto z Bread mix white, Bread mix dark, soli, pridáme na jemno nastrúhaný syr, nakysnutý kvások z droždia a vodu. Po chvíli miesenia pridáme slaninu aj s výpekom, vymiesime, prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť. 
 
3. Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 2 časti. Vytvarujeme bagety a uložíme ich do formy na bagety vystlanej papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie. Necháme podkysnúť 20 minút.
 
4. Pečieme so záparou; na dno rúry vložíme plech na záparu a vyhrejeme rúru na 240°C. Pred pečením pečivo postriekame vodou, vložíme do vyhriatej rúry a do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút, potom plech so záparou vytiahneme, bagety postriekame vodou a teplotu znížime na 180°C. Takto pečieme ešte 20 minút.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.