Bezlepkové rezy s ovocným želé
Cesto
- 4 vajcia
- 200 g práškový cukor
- 200 g Cake mix Liana
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko alebo voda
Ovocné želé
- 700 ml voda, šťava z kompótu alebo džús
- 100 g kryštálový cukor
- 2 ks Zlatý krém Liana
Dodatky
- zavárané marhule, broskyne, mandarinky.
1. Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a nakoniec Cake mix. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný vyšší plech. Upečieme pri teplote 175°C dozlatista.
2. Väčšiu časť vody, džúsu alebo ovocnej šťavy dáme variť aj s kryštálovým cukrom. V zvyšnej tekutine rozmiešame Zlaté krémy a vlejeme do vriacej šťavy. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty pokiaľ nám želé nezačne tuhnúť.
3. Na vychladnutý korpus poukladáme ovocie a zalejeme pripraveným želé. Dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrý tip:
Takto si pripravíme rôzne variácie šťavnatých osviežujúcich želé zákuskov napr. jahodový, marhuľový, broskyňový, ananásový, mandarinkový, malinový....
Dobrý tip 2:
Lepkovú verziu pripravíte zámenou zmesi Cake mix za 200 g polohrubej múky s 1 Kypriacim práškom do pečiva Liana.
Cesto
- 4 vajcia
- 200 g práškový cukor
- 200 g Cake mix Liana
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko alebo voda
Ovocné želé
- 700 ml voda, šťava z kompótu alebo džús
- 100 g kryštálový cukor
- 2 ks Zlatý krém Liana
Dodatky
- zavárané marhule, broskyne, mandarinky.
Produkty k receptu