Bezlepkové pomarančové bochníčky

  • Malé, roztomilé pomarančové bochníčky, ktoré výborne chutia s džemom, kakaom alebo čokoládou.
Bezlepkové pomarančové bochníčky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    20:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Štartér:
140 g voda
100 g Bread mix white Liana
1 PL kvások
 
Cesto:
170 g Bakery mix Liana
90 g Bread mix white Liana
75 g maslo
50 g cukor trstinový
50 g mlieko
3 PL pomarančová šťava
2 vajcia 
 
Ďalej potrebujeme:
nastrúhaná kôra z dvoch chemicky neošetrených pomarančov
ryžová múka Liana na podsypanie cesta
vajce na potretie 

Postup

1. Suroviny na štartér rozmiešame v miske, prikryjeme fóliou a necháme 12 hodín kvasiť pri izbovej teplote.
 
2. Do kuchynského robota dáme suroviny na cesto, pridáme vykysnutý štartér a vymiešame cesto. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 4 - 5 hodín. Cesto zdvojnásobí svoj objem.
 
3. Pracovnú dosku pomúčime a z cesta vymiesime bochník. Rozdelíme na 6 častí a z každej odkrojíme 1/5 cesta (poslúži na ozobu). Zo zvyšku cesta vypracujeme bochníček a preložíme ho spojmi dole. Z cesta, ktoré sme si odložili na ozdobu odtrhneme guľôčku a zo zvyšného urobíme valček. Prekrojíme na 2 časti a na bochníček urobíme kríž. Guľôčku položíme na miesto, kde sa kríž pretína. Týmto postupom pripravíme všetky bochníčky.
 
4. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme ešte kysnúť 2 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. 
 
5. Do rúry vložíme na dno menší plech a vyhrejeme na 240°C. Vložíme plech s bochníčkami a do spodného plehu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. 
 
6. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme 20 minút. Pomarančové bochníčky podávame s džemom, kakaom, čokoládou ...   
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.