Bezlepkové plnené listy
- 100 ml mlieko
 - 1 KL cukor kryštálový
 - 10 g droždie
 - 250 g Bread mix dark Liana
 - 60 ml voda
 - 50 g majonéza
 - 1 ks žĺtok
 - 1 KL soľ
 
Plnka
- 2,5 PL kyslá smotana
 - 1 ks tavený syr v črievku
 - 1 KL vegeta
 - 2 KL sušená bazalka
 - ½ KL soľ
 - 1 ks malá červená cibuľka
 - 10 g Universal mix Liana
 - 10 ks mini klobásky
 - jarná cibuľka
 
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
 - vajce na potretie
 
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
 - V robote pridáme pripravený kvások k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Necháme cca 1 hodinu kysnúť.
 - Na plnku zmiešame kyslú smotanu, syr, vegetu, bazalku, soľ a Universal mix a vymiešame do hladka. Nakoniec vmiešame na jemno nakrájanú červenú cibuľku. Necháme v chladničky mierne stuhnúť.
 - Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na 10 častí, a z každej vytvarujeme lístok s vyvýšenými krajmi. Ukladáme do tvaru listu na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Nanesieme plnku, posypeme nakrájanou mini klobáskou a jarnou cibuľkou.
 - Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút.
 
- 100 ml mlieko
 - 1 KL cukor kryštálový
 - 10 g droždie
 - 250 g Bread mix dark Liana
 - 60 ml voda
 - 50 g majonéza
 - 1 ks žĺtok
 - 1 KL soľ
 
Plnka
- 2,5 PL kyslá smotana
 - 1 ks tavený syr v črievku
 - 1 KL vegeta
 - 2 KL sušená bazalka
 - ½ KL soľ
 - 1 ks malá červená cibuľka
 - 10 g Universal mix Liana
 - 10 ks mini klobásky
 - jarná cibuľka
 
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
 - vajce na potretie
 
Produkty k receptu