Bezlepkové plnené listy
- 100 ml mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 10 g droždie
- 250 g Bread mix dark Liana
- 60 ml voda
- 50 g majonéza
- 1 ks žĺtok
- 1 KL soľ
Plnka
- 2,5 PL kyslá smotana
- 1 ks tavený syr v črievku
- 1 KL vegeta
- 2 KL sušená bazalka
- ½ KL soľ
- 1 ks malá červená cibuľka
- 10 g Universal mix Liana
- 10 ks mini klobásky
- jarná cibuľka
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- V robote pridáme pripravený kvások k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- Na plnku zmiešame kyslú smotanu, syr, vegetu, bazalku, soľ a Universal mix a vymiešame do hladka. Nakoniec vmiešame na jemno nakrájanú červenú cibuľku. Necháme v chladničky mierne stuhnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na 10 častí, a z každej vytvarujeme lístok s vyvýšenými krajmi. Ukladáme do tvaru listu na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Nanesieme plnku, posypeme nakrájanou mini klobáskou a jarnou cibuľkou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút.
- 100 ml mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 10 g droždie
- 250 g Bread mix dark Liana
- 60 ml voda
- 50 g majonéza
- 1 ks žĺtok
- 1 KL soľ
Plnka
- 2,5 PL kyslá smotana
- 1 ks tavený syr v črievku
- 1 KL vegeta
- 2 KL sušená bazalka
- ½ KL soľ
- 1 ks malá červená cibuľka
- 10 g Universal mix Liana
- 10 ks mini klobásky
- jarná cibuľka
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
Produkty k receptu