Bezlepkové plnené listy

  • Recept, ktorý neočarí iba vaše chuťové poháriky, ale aj váš zrak.
Bezlepkové plnené listy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

100 ml mlieko
1 KL cukor kryštálový
10 g droždie
250 g Bread mix dark Liana
60 ml voda
50 g majonéza
1 ks žĺtok
1 KL soľ
 
Plnka:
2,5 PL kyslá smotana
1 ks tavený syr v črievku
1 KL vegeta
2 KL sušená bazalka
½ KL soľ
1 ks malá červená cibuľka
10 g Universal mix Liana
10 ks mini klobásky
jarná cibuľka
 
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
vajce na potretie

 

Postup

1. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. 
 
2.  V robote pridáme pripravený kvások k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Necháme cca 1 hodinu kysnúť.
 
3. Na plnku zmiešame kyslú smotanu, syr, vegetu, bazalku, soľ a Universal mix a vymiešame do hladka. Nakoniec vmiešame na jemno nakrájanú červenú cibuľku. Necháme v chladničky mierne stuhnúť.
 
4. Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na 10 častí, a z každej vytvarujeme lístok s vyvýšenými krajmi. Ukladáme do tvaru listu na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Nanesieme plnku, posypeme nakrájanou mini klobáskou a jarnou cibuľkou.
 
5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.