Bezlepkové oškvarkové pagáčiky s vínom
- 400 g Bakery mix Liana
- 250 g mleté oškvarky
- 200 ml mlieko
- 150 ml voda
- 40 g bravčová masť
- 2 PL víno biele
- ½ kocky droždie
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- V troche vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie, necháme 10 minút vzísť kvások.
- V kuchynskom robote zmiešame Bakery mix Liana so soľou, pridáme víno, masť, zvyšok mlieka a pripravený kvások. Počas hnetenia cesta postupne prilievame vodu a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme hodinu prikryté kysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske z cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 1 cm. Ak sú oškvarky husté, pridáme do nich lyžičku mlieka, aby sa dobre rozotierali. Na vyvaľkané cesto rozotrieme polovicu oškvarkov a preložíme na polovicu. Necháme 20 minút podkysnúť.
- Vykysnuté naplnené cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 10 cm, natrieme zvyšok oškvarkov a zasa preložíme. Necháme podkysnúť ďalších 20 minút. Kolieskom vykrajujeme pagáčiky, na každom urobíme mriežku pomocou kolieska na pretláčanie zemiakov. Uložíme na vymastený plech a necháme prikryté kysnúť 30 minút. Zvyšky cesta, ktoré ostali po vykrajovaní tiež upečieme.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25-30 minút.
- 400 g Bakery mix Liana
- 250 g mleté oškvarky
- 200 ml mlieko
- 150 ml voda
- 40 g bravčová masť
- 2 PL víno biele
- ½ kocky droždie
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
Produkty k receptu