Bezlepkové lievance s karamelovou polevou

  • Sladké raňajky, ktoré potešia hlavne najmenších, no nepohrdneme nimi ani my skôr narodení.
Bezlepkové lievance s karamelovou polevou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 ml vlažné mlieko
40 g Vanilínový cukor Liana
2 ks vajce
1⁄2 KL soľ
10 g droždie
250 g Cake mix Liana
2 PL olej
 
Karamelová poleva:
60 ml voda
125 g cukor kryštálový
65 ml smotana na šľahanie
1 PL maslo
morská soľ
 
Ďalej potrebujeme:
džem
ovocie
Dekoračný bezlepkový práškový cukor Liana

Postup

1. Elektrickým šľahačom vymiešame mlieko, cukor, vajcia, soľ, droždie, cake mix a olej. Cesto necháme 15 minút odstáť.
 
2. Medzitým pripravíme karamelovú polevu. Vodu a cukor dáme do vyššej nádoby a zohrievame na najvyššej teplote. Keď dosiahneme bod varu, hmotu prikryjeme, ideálne priesvitnou pokrievkou, aby sme mohli sledovať proces karamelizácie. Hneď ako začne karamelizácia, teplotu znížime na polovicu a odsledujeme si karamel, aby mal nami požadovanú farbu. Po celý čas karamel NEMIEŠAME. Na záver vmiešame smotanu na šľahanie, maslo a soľ. Množstvo soli prispôsobíme svojej chuti, na zvýraznenie karamelu pridáme pár kryštálikov, ak chceme slaný karamel, pridáme cca polovicu kávovej lyžičky.  Ak vznikli hrudky, za stáleho miešania ich roztopíme na sporáku.
 
3. Lievance pečieme z oboch strán do zlatista na vymastenej panvici.
 
4. Pred servírovaním potrieme džemom, ozdobíme ovocím a polejeme karamelovou polevou. Na posypanie môžeme použiť aj dekoračný práškový cukor.
 
Dobrý tip:
Keďže Cake mix obsahuje kypriace látky, droždie môžeme v tomto recepte vynechať.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.