Bezlepkové lievance
Ingrediencie
2 vajcia
500 ml mlieko
250 g Cake mix Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana
15 g droždie
2 PL olej
½ KL soľ
Postup
1. Do vlažného mlieka pridáme droždie, vajíčka, soľ, vanilínový cukor, zmes Cake mix a olej.
2. Vymiešame metličkou alebo elektrickým šľahačom na hladkú hmotu a necháme asi 15 minút odstáť. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky.
3. Rozohrejeme si panvicu na lievance a do každej priehlbiny dáme trocha oleja. Olej dávame pre každým naliatím cesta.
4. Nalejeme cesto a pečieme cca 2-3 minúty, nie na prudkom ohni, aby sa v strede prepiekli.
5. Otočíme a dopečieme druhú stranu.
6. Lievance spájame lekvárom a orechami alebo len jednotlivo každý natrieme džemom a ozdobíme šľahačkou.
2. Vymiešame metličkou alebo elektrickým šľahačom na hladkú hmotu a necháme asi 15 minút odstáť. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky.
3. Rozohrejeme si panvicu na lievance a do každej priehlbiny dáme trocha oleja. Olej dávame pre každým naliatím cesta.
4. Nalejeme cesto a pečieme cca 2-3 minúty, nie na prudkom ohni, aby sa v strede prepiekli.
5. Otočíme a dopečieme druhú stranu.
6. Lievance spájame lekvárom a orechami alebo len jednotlivo každý natrieme džemom a ozdobíme šľahačkou.