Bezlepkové kváskové rožky

Bezlepkové kváskové rožky

Trvanie: 20:00 (h:m) Porcie: 5 (ks)
Rozvoňajú domov ako v pekárni. Sú krásne lesklé a chutné.
Ingrediencie
1. deň
2. deň
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Suroviny z 1. dňa zmiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 12 hodín.
2. Po nakysnutí zmiešame so surovinami z 2. dňa. Pár minút vypracujeme cesto v kuchynskom robote. Potom ho vyklopíme na pomúčenú dosku, kde vypracujeme vláčne cesto.
3. Pokiaľ máme dobre vypracované cesto, preložíme ho do misky a necháme prikryté pod fóliou kysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote.
4. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých bochníkov. Pracovnú dosku podsypeme ryžovou múkou.
5. Každý bochník vypracujeme na ryžovej múke a vytvarujeme rožky.
6. Necháme kysnúť prikryté cca 3-5 hodín. Po 5 hodinách budú krásne nafúknuté a hladké.
7. Rúru vyhrejeme na 230°C a vložíme plech, ktorý poslúži na záparu.
8. Rožky pred vložením do rúry postriekame vodou, nalejeme do spodného plechu vriacu vodu, aby sa vytvorila zápara a pečieme 15 minút.
9. Plech so záparou vytiahneme, znížime teplotu na 200°C, rožky postriekame vodou a pečieme 20 minút.
10. 10 minút pred koncom pečenia postriekame ešte raz.
11. Po upečení necháme rožky vychladnúť na mriežke.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň
2. deň
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné