Bezlepkové kváskové rožky
1. deň
- 100 g Bread mix white Liana
- 140 g vlažná voda
- 1 lyžica kvások
2. deň
- 220 g Bread mix white Liana
- 150 g vlažná voda
- 1/2 kávovej lyžičky soľ
- 1 lyžica olej
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
1. Suroviny z 1. dňa zmiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 12 hodín.
2. Po nakysnutí zmiešame so surovinami z 2. dňa. Pár minút vypracujeme cesto v kuchynskom robote. Potom ho vyklopíme na pomúčenú dosku, kde vypracujeme vláčne cesto.
3. Pokiaľ máme dobre vypracované cesto, preložíme ho do misky a necháme prikryté pod fóliou kysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote.
4. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých bochníkov. Pracovnú dosku podsypeme ryžovou múkou.
5. Každý bochník vypracujeme na ryžovej múke a vytvarujeme rožky.
6. Necháme kysnúť prikryté cca 3-5 hodín. Po 5 hodinách budú krásne nafúknuté a hladké.
7. Rúru vyhrejeme na 230°C a vložíme plech, ktorý poslúži na záparu.
8. Rožky pred vložením do rúry postriekame vodou, nalejeme do spodného plechu vriacu vodu, aby sa vytvorila zápara a pečieme 15 minút.
9. Plech so záparou vytiahneme, znížime teplotu na 200°C, rožky postriekame vodou a pečieme 20 minút.
10. 10 minút pred koncom pečenia postriekame ešte raz.
11. Po upečení necháme rožky vychladnúť na mriežke.
1. deň
- 100 g Bread mix white Liana
- 140 g vlažná voda
- 1 lyžica kvások
2. deň
- 220 g Bread mix white Liana
- 150 g vlažná voda
- 1/2 kávovej lyžičky soľ
- 1 lyžica olej
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
Produkty k receptu