Bezlepkové kváskové langoše bez rozkvasu

  • Bezlepkové kváskové langoše pripravené jednoducho bez rozkvasu.
pre recept na Bezlepkové langoše z cesta v chladničke kliknite sem.
Bezlepkové kváskové langoše bez rozkvasu
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    14:00
    (h:m)
  • Porcie
    11
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bread mix white Liana
300 g Bakery mix Liana
350 ml voda 
130 g acidofilné mlieko
75 g mlieko
1,5 PL kvások
1 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
olej na vyprážanie
3 strúčiky cesnaku, ½ KL soľ, voda na potretie
tatarská omáčka, kyslá smotana, kečup, tvrdý syr na ochutenie
 
 

Postup

1. Suroviny na cesto vložíme do kuchynského robota a vypracujeme cesto. Presunieme na pomúčenú pracovnú dosku a vypracujeme bochník. Vložíme do väčšej misky, zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 2 hodiny. Preložíme do komory (nie úplne chladná ani teplá miestnosť) na noc, cca 8 hodín. Pred ďalším spracovaním necháme pri izbovej teplote 60 minút.
 
2. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 11 častí. Z každej vypracujeme bochníček. Uložíme na plech, prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny podkysnúť. 
 
3. Pomocou oleja vytvarujeme z každého bochníčka kruh, ktorý vyprážame v rozpálenom oleji z obidvoch strán do zlatista. Upečené preložíme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný olej. 
 
4. Očistený cesnak pretlačíme do misky, osolíme a pridáme trochu vlažnej vody. Ešte teplý langoš potrieme pripravenou cesnakovou zmesou a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.