Bezlepkové kváskové langoše bez rozkvasu
Cesto
- 300 g Bread mix white Liana
- 300 g Bakery mix Liana
- 350 ml voda
- 130 g acidofilné mlieko
- 75 g mlieko
- 1,5 PL kvások
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na vyprážanie
- 3 strúčiky cesnaku, ½ KL soľ, voda na potretie
- tatarská omáčka, kyslá smotana, kečup, tvrdý syr na ochutenie
- Suroviny na cesto vložíme do kuchynského robota a vypracujeme cesto. Presunieme na pomúčenú pracovnú dosku a vypracujeme bochník. Vložíme do väčšej misky, zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 2 hodiny. Preložíme do komory (nie úplne chladná ani teplá miestnosť) na noc, cca 8 hodín. Pred ďalším spracovaním necháme pri izbovej teplote 60 minút.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 11 častí. Z každej vypracujeme bochníček. Uložíme na plech, prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny podkysnúť.
- Pomocou oleja vytvarujeme z každého bochníčka kruh, ktorý vyprážame v rozpálenom oleji z obidvoch strán do zlatista. Upečené preložíme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný olej.
- Očistený cesnak pretlačíme do misky, osolíme a pridáme trochu vlažnej vody. Ešte teplý langoš potrieme pripravenou cesnakovou zmesou a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.
Cesto
- 300 g Bread mix white Liana
- 300 g Bakery mix Liana
- 350 ml voda
- 130 g acidofilné mlieko
- 75 g mlieko
- 1,5 PL kvások
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na vyprážanie
- 3 strúčiky cesnaku, ½ KL soľ, voda na potretie
- tatarská omáčka, kyslá smotana, kečup, tvrdý syr na ochutenie
Produkty k receptu