Bezlepkové krehké taštičky
- 160 g Bakery mix Liana
- 1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 g sušené droždie
- 1 KL cukor práškový
- 1 ks vajce
- 50 g maslo
- 50 g jogurt biely
- nastrúhané jablká
- Škoricový cukor Liana podľa chuti
Ďalej potrebujeme
- Zmiešame Bakery mix, kypriaci prášok do pečiva, sušené droždie, cukor, vajce, maslo a biely jogurt. Ručne vypracujeme hladké cesto.
- Jablká dochutíme škoricovým cukrom.
- Vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej podložke. Vykrojíme kolieska, do stredu vložíme jablkovú plnku a zlepíme pomocou formičky na pirohy alebo ručne.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 175°C.
- Ešte horúce obalíme v dekoračnom nerozpustnom práškovom cukre.
Dobrý tip:
Pred pečením môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Dobrý tip 2:
Ako plnku môžeme použiť aj lekvár, tvaroh, mak alebo orechy.
- 160 g Bakery mix Liana
- 1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 g sušené droždie
- 1 KL cukor práškový
- 1 ks vajce
- 50 g maslo
- 50 g jogurt biely
- nastrúhané jablká
- Škoricový cukor Liana podľa chuti
Ďalej potrebujeme
Produkty k receptu