Bezlepkové kakaové twistery

  • Skvelé kysnuté cesto plné kakaovej chuti v špeciálnom tvare.
Bezlepkové kakaové twistery
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    40-45
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
400 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
60 g cukor práškový
60 g maslo
1 ks vajce
½ kocky droždie
 
Plnka:
Kakao tmavé Liana
cukor práškový
olej
 
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
rozšľahaný žĺtok spolu s mliekom na potretie

 

Postup

1. Zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
 
2. Do kuchynského robota vložíme pripravený kvások a ostatné suroviny na cesto. Vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme na teplom miesto cca hodinu kysnúť. 
 
3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdlžníka, potrieme olejom, posypeme kakaom a práškovým cukrom. Cesto preložíme po dĺžke na polovicu a nakrájame na pásiky.
 
4. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, každý pásik pred uložením stočíme. Rovnako postupujeme aj pri druhej polovici cesta. Necháme podkysnúť cca 10-15 minút.
 
5. Pred pečením potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka a pečieme na 180°C cca 15 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.