Bezlepkové kakaové twistery
Cesto
- 400 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 60 g cukor práškový
- 60 g maslo
- 1 ks vajce
- ½ kocky droždie
Plnka
- Kakao tmavé Liana
- cukor práškový
- olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- rozšľahaný žĺtok spolu s mliekom na potretie
- Zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- Do kuchynského robota vložíme pripravený kvások a ostatné suroviny na cesto. Vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme na teplom miesto cca hodinu kysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdlžníka, potrieme olejom, posypeme kakaom a práškovým cukrom. Cesto preložíme po dĺžke na polovicu a nakrájame na pásiky.
- Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, každý pásik pred uložením stočíme. Rovnako postupujeme aj pri druhej polovici cesta. Necháme podkysnúť cca 10-15 minút.
- Pred pečením potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka a pečieme na 180°C cca 15 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Cesto
- 400 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 60 g cukor práškový
- 60 g maslo
- 1 ks vajce
- ½ kocky droždie
Plnka
- Kakao tmavé Liana
- cukor práškový
- olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- rozšľahaný žĺtok spolu s mliekom na potretie
Produkty k receptu