Bezlepkové "jojo" fánky zo Salajky
play

Bezlepkové "jojo" fánky zo Salajky

Trvanie: 25:30 (h:m) Porcie: 20 (ks)
Ingrediencie

Cesto

Krém

Ďalej potrebujeme

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Časť cesta si pripravíme deň vopred. Salajku rozmiešame v teplom mlieku. Pridáme bravčovú masť a premiešame, aby sa mať rozpustila.
  2. Cukor s vajíčkom vyšľaháme mixérom. Pridáme zmes Salajky, mlieka a bravčovej masti a vyšľaháme tak, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chladničke do druhého dňa (cca 24 hodín). 
  3. Nasledujúci deň zmiešame Cake mix so štipkou soli a pridáme deň vopred pripravenú zmes. Ručne vyhnetieme cesto. Vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme cca 3 - 4 mm hrubé kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 170 -180°C.
  4. Pripravíme krém: Cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 100 ml mlieka pridáme k zvyšnému mlieku a varíme, pokiaľ sa nevytvorí hustý puding.  Vychladnutý puding prešľaháme a postupne pridáme zmäknuté maslo. Znovu vyšľaháme. Upečené kolieska spájame krémom a môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.
Dobrý tip:
Keď sa cesto pri vykrajovaní rozpadáva, pridáme ešte tekutiny, napríklad mlieko alebo bravčovú masť.

 

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Cesto

Krém

Ďalej potrebujeme

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné