Bezlepkové "jojo" fánky zo Salajky
Cesto
- 240 g Cake mix Liana
- 1 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 2-3 PL teplé mlieko
- 3-4 PL bravčová masť
- 1 KL Salajka jelenia soľ Liana
- štipka soli
Krém
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 300 ml mlieko
- 70 g práškový cukor
- 70 g zmäknuté maslo
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- 50 g Čokoláda 70% Liana
- Časť cesta si pripravíme deň vopred. Salajku rozmiešame v teplom mlieku. Pridáme bravčovú masť a premiešame, aby sa mať rozpustila.
- Cukor s vajíčkom vyšľaháme mixérom. Pridáme zmes Salajky, mlieka a bravčovej masti a vyšľaháme tak, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chladničke do druhého dňa (cca 24 hodín).
- Nasledujúci deň zmiešame Cake mix so štipkou soli a pridáme deň vopred pripravenú zmes. Ručne vyhnetieme cesto. Vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme cca 3 - 4 mm hrubé kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 170 -180°C.
- Pripravíme krém: Cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 100 ml mlieka pridáme k zvyšnému mlieku a varíme, pokiaľ sa nevytvorí hustý puding. Vychladnutý puding prešľaháme a postupne pridáme zmäknuté maslo. Znovu vyšľaháme. Upečené kolieska spájame krémom a môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.
Keď sa cesto pri vykrajovaní rozpadáva, pridáme ešte tekutiny, napríklad mlieko alebo bravčovú masť.
Cesto
- 240 g Cake mix Liana
- 1 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 2-3 PL teplé mlieko
- 3-4 PL bravčová masť
- 1 KL Salajka jelenia soľ Liana
- štipka soli
Krém
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 300 ml mlieko
- 70 g práškový cukor
- 70 g zmäknuté maslo
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- 50 g Čokoláda 70% Liana
Produkty k receptu