Bezlepkové gruľovníky
Ingrediencie
150 ml vlažné mlieko
1 lyžička cukor
½ kocky droždie
300 g Bread mix white Liana
15 g maslo
50 ml olej
1 vajce
1 lyžička práškový cukor
1 lyžička soľ
1 lyžička cukor
½ kocky droždie
300 g Bread mix white Liana
15 g maslo
50 ml olej
1 vajce
1 lyžička práškový cukor
1 lyžička soľ
Plnka :
150 g uvarené zemiaky
80 g bryndza
1 malá cibuľka
soľ, mleté čierne korenie
150 g uvarené zemiaky
80 g bryndza
1 malá cibuľka
soľ, mleté čierne korenie
Na potretie :
1 vajce
trochu mlieka
ryžová múka Liana na podsypanie
Postup
1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
2. Suroviny na cesto dáme do kuchynského robota aj s vykysnutým kváskom z droždia a necháme miesiť nelepivé cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.
3. Uvarené zemiaky popučíme vidličkou a pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, bryndzu. Ochutíme čiernym korením, soľou a vymiešame na hladkú plnku.
4. Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú podložku. Premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 5 - 7 mm. Vykrojíme kolieska, do stredu dáme lyžičku plnky a urobíme buchtičku, ktorú položíme spojom dole. Hotové buchtičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dlaňou pritlačíme, aby vznikli placky. Necháme podkysnúť 20 minút.
5. Rúru vyhrejeme na 220°C. Pred pečením potrieme gruľovníky rozšľahaným vajíčkom s trochu mliekom a pečieme 15 minút.