Bezlepkové dvojfarebné kocky
Cesto
- 2 ks vajcia
- 100 g práškový cukor
- 50 ml olej
- 50 ml voda
- 100 g Cake mix Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Orechová plnka
- 130 g mleté orechy
- 1-2 KL rumová aróma
- 50 ml horúce mlieko
- 2 PL práškový cukor
- ovocný džem podľa chuti
Biely poťah
- 200 g stužený tuk
- 200 g práškový cukor
- 150 g sušené mlieko
Čokoládová poleva
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 1 PL olej
Dodatky
- plech 28x38 cm
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky s cukrom mixujeme do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Ručne premiešame Cake mix s kakaom a nakoniec do cesta zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme 15 minút pri 175°C.
- Vychladnutý korpus očistíme a natrieme džemom.
- Pripravíme si orechovú plnku: Zmiešame pomleté orechy a práškový cukor. Postupne pridávame mlieko a rumovú arómu.
- Plnku nanesieme na vrstvu džemu.
- Pripravíme si biely poťah: Práškový cukor, stužený tuk a sušené mlieko zmiešame. Vyvaľkáme plát, ktorý posypujeme práškovým cukrom podľa potreby. Biely poťah prenesieme na orechovú plnku. Necháme stuhnúť v chlade.
- Pripravíme si čokoládovú polevu: Čokoládu, rastlinný tuk na polevy a olej roztopíme.
- Vychladnutý koláč nakrájame na kocky. Polovicu každej kocky namáčame v čokoládovej poleve.
Cesto
- 2 ks vajcia
- 100 g práškový cukor
- 50 ml olej
- 50 ml voda
- 100 g Cake mix Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Orechová plnka
- 130 g mleté orechy
- 1-2 KL rumová aróma
- 50 ml horúce mlieko
- 2 PL práškový cukor
- ovocný džem podľa chuti
Biely poťah
- 200 g stužený tuk
- 200 g práškový cukor
- 150 g sušené mlieko
Čokoládová poleva
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 1 PL olej
Dodatky
- plech 28x38 cm
Produkty k receptu