Bezlepkové dukátové buchtičky so škoricovým cukrom

  • Vhodné ako hlavné jedlo dňa alebo ako sladká maškrta v podobe dezertu
pre recept na Bezlepkové dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom kliknite sem.
Bezlepkové dukátové buchtičky
  • 83
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
15 g droždie
1 vajce
1 PL kryštálový cukor (na kvások)
50 g kryštálový cukor
50 g maslo
 
Puding:
1,2 l mlieko
1 vrecko Vanilkový puding Liana Exclusive
5 PL kryštálový cukor
pár kvapiek rumovej esencie alebo rum
 
4 vrecká Škoricový cukor Liana
 

 

 
 

 

 

 

Postup

1. Pripravíme kvások z mlieka, droždia a 1 PL cukru. Necháme na teplom mieste postáť asi 10 minút. Do Bakery mix Liana pridáme rozpustené maslo, vajce, cukor a nakysnutý kvások z droždia. Vymixujeme mixérom s hnetacími metličkami pokiaľ sa cesto nechytá stien misky. Cesto zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 45 minút kysnúť.
 
2. Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme olejom a posypeme Škoricovým cukrom Liana. Zrolujeme do tvaru valčeka a uložíme na plech. Znova potrieme olejom a porežeme na časti. Necháme cca 20 minút podkysnúť.
 
3. Dáme piecť na 200°C asi 20 minút. Upečené dukátové buchtičky môžeme znova potrieť olejom.
 
4. Naservírované buchtičky polejeme horúcim vanilkovým pudingom.
 
5. Puding pripravíme podľa návodu na obale a nakoniec pridáme pár kvapiek rumu.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

83
Počet hodnotení: 6
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.