Bezlepkové domáce rezance do polievky
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
- 1 ks vajce
- 60 ml voda (podľa veľkosti vajíčka)
- soľ
- na podsyp ryžová múka Liana
1. Lyžicou spracujeme cesto z uvedených surovín.
2. Preložíme na pracovnú podložku posypanú ryžovou múkou a rozdelíme na 2 časti.
3. Jednu časť cesta rozvaľkáme a preložíme na kuchynskú utierku.
4. Narežeme na cca 5 cm pásiky. Uložíme na seba 4 ks pásikov a nakrájame na rezance.
5. V osolenej vriacej vode uvaríme toľko rezancov, koľko potrebujeme.
6. Ak vyplávajú na povrch povaríme ich ešte 6 minút. Scedíme, polejeme studenou vodou a olejom.
7. Ostatné nakrájané rezance dáme vysušiť na papier a použijeme neskôr.
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
- 1 ks vajce
- 60 ml voda (podľa veľkosti vajíčka)
- soľ
- na podsyp ryžová múka Liana
Produkty k receptu