Bezlepkové domáce rezance do polievky
Ingrediencie
Cesto:
200 g Universal mix Liana
1 ks vajce
60 ml voda (podľa veľkosti vajíčka)
soľ
na podsyp ryžová múka Liana
200 g Universal mix Liana
1 ks vajce
60 ml voda (podľa veľkosti vajíčka)
soľ
na podsyp ryžová múka Liana

Postup
1. Lyžicou spracujeme cesto z uvedených surovín.
2. Preložíme na pracovnú podložku posypanú ryžovou múkou a rozdelíme na 2 časti.
3. Jednu časť cesta rozvaľkáme a preložíme na kuchynskú utierku.
4. Narežeme na cca 5 cm pásiky. Uložíme na seba 4 ks pásikov a nakrájame na rezance.
5. V osolenej vriacej vode uvaríme toľko rezancov, koľko potrebujeme.
6. Ak vyplávajú na povrch povaríme ich ešte 6 minút. Scedíme, polejeme studenou vodou a olejom.
7. Ostatné nakrájané rezance dáme vysušiť na papier a použijeme neskôr.