Bezlepkové citrónové rezy
Cesto
- 3 ks vajce
- 70 g Cake mix Liana
- 75 g práškový cukor
- 1 PL voda
- 15 ml olej
- 1 PL Citrónová poleva Liana
Plnka
- 100 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 350 ml mlieko
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks citrón
- džem podľa chuti
Poleva
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 KL olej
Nakúpiť Liana produkty z receptu
- Pripravíme cesto: Bielky vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame práškový cukor, žĺtky, olej a vodu prešľaháme. Nakoniec zľahka ručne vmiešame Cake mix s citrónovou polevou.
- Vylejeme na plech (priemer 38x28) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180°C.
- Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, vrch očistíme a rozrežeme na tri časti.
- Pripravíme krém: Tri štvrtiny mlieka s cukrom dáme variť. Zlatý krém rozmiešame v zvyšnom mlieku a prilejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Prešľaháme maslo aj vychladnutý puding. Postupne pridávame maslo k pudingu a spolu vyšľaháme.
- Na prvú časť korpusu natrieme džem a polovicu krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a natrieme zvyšný krém. Zaťažíme a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke.
- Pripravíme citrónovú polevu na vrch podľa návodu na obale. Natrieme na pripravený koláč.
Zákusok sa krája ľahšie, ak poleva nie je ešte úplne tuhá.
Odporúčame krájať horúcim nožom.
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
Cesto
- 3 ks vajce
- 70 g Cake mix Liana
- 75 g práškový cukor
- 1 PL voda
- 15 ml olej
- 1 PL Citrónová poleva Liana
Plnka
- 100 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 350 ml mlieko
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks citrón
- džem podľa chuti
Poleva
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 KL olej
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu