Bezlepkové citrónové rezy
Cesto
- 3 ks vajce
- 70 g Cake mix Liana
- 75 g práškový cukor
- 1 PL voda
- 15 ml olej
- 1 PL Citrónová poleva Liana
Plnka
- 100 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 350 ml mlieko
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks citrón
- džem podľa chuti
Poleva
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 KL olej
- Pripravíme cesto: Bielky vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame práškový cukor, žĺtky, olej a vodu prešľaháme. Nakoniec zľahka ručne vmiešame Cake mix s citrónovou polevou.
- Vylejeme na plech (priemer 38x28) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180°C.
- Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, vrch očistíme a rozrežeme na tri časti.
- Pripravíme krém: Tri štvrtiny mlieka s cukrom dáme variť. Zlatý krém rozmiešame v zvyšnom mlieku a prilejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Prešľaháme maslo aj vychladnutý puding. Postupne pridávame maslo k pudingu a spolu vyšľaháme.
- Na prvú časť korpusu natrieme džem a polovicu krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a natrieme zvyšný krém. Zaťažíme a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke.
- Pripravíme citrónovú polevu na vrch podľa návodu na obale. Natrieme na pripravený koláč.
Zákusok sa krája ľahšie, ak poleva nie je ešte úplne tuhá.
Odporúčame krájať horúcim nožom.
Cesto
- 3 ks vajce
- 70 g Cake mix Liana
- 75 g práškový cukor
- 1 PL voda
- 15 ml olej
- 1 PL Citrónová poleva Liana
Plnka
- 100 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 350 ml mlieko
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks citrón
- džem podľa chuti
Poleva
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 KL olej
Produkty k receptu