Bezlepkové buchty na pare

  • Obľúbené bezlepkové buchty na pare s 3 posýpkami, ktoré vás vrátia do vášho detstva.
Bezlepkové buchty na pare
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

15 g droždie
2 PL cukor kryštálový
230-250 ml vlažné mlieko
300 g Bakery mix Liana
½ KL soľ
1 ks vajce
1 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na posypanie pracovnej dosky
slivkový lekvár alebo čokoládovo-orieškový krém
olej
roztopené maslo
práškový cukor
Kakao tmavé Liana
mletý mak
mleté orechy

Postup

1. Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút nakysnúť.
 
2. Do misky so zmesou Bakery mix pridáme soľ, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, nakoniec pridáme olej.
 
3. Cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
 
4. Vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a pokrájame na štvorčeky. Do stredu štvorca vložíme lyžičku slivkového lekváru alebo čokoládovo-orieškového krému a zabalíme do buchtičky. Pripravené buchty necháme pod fóliou podkysnúť 15 minút.
 
5. Buchty jemne potrieme olejom a uložíme nad paru, v prípade parného hrnca naolejujeme aj dno. Paríme 9 minút.
 
6. Hotové buchty polejeme roztopeným maslom a podľa chuti posypeme zmesou práškového cukru s kakaom, makom alebo orechami.
 
Dobrý tip:
Pri príprave knedle znížíme množstvo cukru na 1 a pol KL kryštálového cukru.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.