Bezlepkové a bezmliečne ovocné taštičky
Cesto
- 150 ml mandľové mlieko
- ½ kocky droždie
- 1 lyžička cukor
- 400 g Bakery mix Liana
- 80 g cukor
- 50 g olej
- 150 ml voda
- štipka soli
Náplň
- maliny, čučoriedky, čokoládová nátierka alebo džem
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie vajíčko
- na posypanie práškový cukor
1. Z droždia, lyžičky cukru a vlažného mandľového mlieka pripravíme kvások. Necháme na teplom mieste postáť cca 10 minút.
2. Vykysnutý kvások z droždia vylejeme do kuchynského robota spolu s ostatnými surovinami. Miesime pokiaľ sa nevytvorí kompaktné cesto. Misku zakryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť cca hodinu.
3. Pripravené, vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na tvar obdlžníka, narežeme na malé obdlžníky podľa toho aké veľké chceme taštičky. Na ľavú stranu cesta natrieme lyžičku džemu alebo čokoládovej nátierky, na ňu položíme ovocie a posypeme vanilínovým cukrom. Pravú časť cesta narežeme cez stred 3 rezmi, ale nie až po koniec cesta. Pravú časť preložíme cez ovocie a všetky okraje postláčame vidličkou, aby nevytiekla náplň a vytvoríme taštičku. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Týmto postupom pripravíme všetky časti cesta. Plech prikryjeme utierkou a necháme taštičky ešte podkysnúť 20 minút.
4. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190°C 15-20 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Kto nemá problém s mliečnou bielkovinou a laktózou môže použiť obyčajné kravské mlieko.
Cesto
- 150 ml mandľové mlieko
- ½ kocky droždie
- 1 lyžička cukor
- 400 g Bakery mix Liana
- 80 g cukor
- 50 g olej
- 150 ml voda
- štipka soli
Náplň
- maliny, čučoriedky, čokoládová nátierka alebo džem
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie vajíčko
- na posypanie práškový cukor
Produkty k receptu