
Bezlepková tvarohová bábovka
pre recept na Jogurtovú bábovku s tvarohom a ovocím s klasickou pšeničnou múkou
Cesto
- 5 vajec
- 270 g Cake mix Liana
- 250 g tvaroh
- 250 g rastlinný tuk
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 250 g cukor krupica
- hrozienka (môžu byť namočené aj v rume)
- maslo, kokos na vysypanie formy
-
1. Žĺtky vymixujeme s cukrom, pridáme rastlinný tuk, tvaroh a mixujeme do peny. Potom pridáme bezlepkovú piškótovú zmes Cake mix a ešte cca 1 minútku všetko spolu mixujeme. Už len ručne nakoniec primiešavame sneh z bielkov.
-
2. Hotové cesto dáme do bábovkovej formy natretej maslom a vysypanej kokosom. Medzi cesto sypeme hrozienka.
-
3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 65 minút (na multifunkčno najlepšie ak máme dolný ohrev a na spodnej mriežke).
-
4. Upečenú bábovku vyklopíme a prikryjeme alobalom, aby nám neklesla. Vychladenú narežeme na porcie.
Cesto
- 5 vajec
- 270 g Cake mix Liana
- 250 g tvaroh
- 250 g rastlinný tuk
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 250 g cukor krupica
- hrozienka (môžu byť namočené aj v rume)
- maslo, kokos na vysypanie formy
Produkty k receptu