Bezlepková parená knedľa
- 15 g droždie
- 1 a 1⁄2 KL cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1⁄2 KL soľ
- 1 ks vajce
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- olej
- Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
- V mise spojíme Bakery mix, soľ, vajce, pripravený kvások, zvyšné mlieko a olej. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Zľahka spracujeme na ryžovou múkou vysypanej podložke. Vyvaľkáme a zrolujeme do tvaru knedle. Prikryté potravinárskou fóliou necháme ešte 15-20 minút podkysnúť.
- Nádobu parného hrnca a potrieme olejom, vložíme knedľu, ktorú rovnako vymastíme. Paríme 20 minút. Počas parenia hrniec neotvárame.
- Parenú knedľu ihneď po ukončení parenia poprepichujeme špáradlom a zľahka potrieme olejom.
Dobrý tip 1.:
Knedľu po vychladnutí zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Pred konzumáciou ohrejeme v mikrovlnnej rúre a je ako čerstvá.
Dobrý tip 2.:
Knedľu, ktorú nespotrebujeme, zamrazíme pokrájané na kúsky a pred konzumáciou vyberieme a zmrznutú ohrejeme asi 1 minútu v mikrovlnnej rúre. Chutí úplne ako čerstvá.
- 15 g droždie
- 1 a 1⁄2 KL cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1⁄2 KL soľ
- 1 ks vajce
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- olej
Produkty k receptu