Bezlepková palacinková torta
Biele palacinky
- 180 - 200 g Cake mix Liana
- 2 ks vajce
- 4 PL olej
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1/4 KL soľ
- 600 - 660 ml mlieko
Kakaové palacinky
- 85 g Cake mix Liana
- 1 ks vajce
- 2 PL olej
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1/4 KL soľ
- 300 - 330 ml mlieko
- 8 g Kakao tmavé Liana
DODATKY
- čokoládovo-orieškový krém
- džem
- ovocie v želé
- posekané lieskové oriešky
Na ozdobu
- šľahačka
- čokoládová poleva
- ovocie
- V miske si odmeriame mlieko, pridáme olej, vajíčko, soľ, vanilínový cukor a Cake mix.
- Metličkou vyšľaháme hladké cesto, necháme ho odstáť 10 minút.
- Panvicu na palacinky potrieme olejom a necháme dobre rozohriať.
- Naberačkou rovnomerne rozlejeme cesto a upečieme do zlatista z oboch strán.
- Kakaové palacinky robíme tým istým postupom ako biele palacinky, len do cesta pridáme 1 PL kakaa. Hotové palacinky necháme dobre vychladnúť ( v recepte máme 18 palaciniek).
- Na podnos uložíme bielu palacinku a natrieme čokoládovo-orieškovým krémom, položíme druhú bielu palacinku a natrieme džemom. Tretiu palacinku uložíme kakaovú, ktorú natrieme džemom, takto postupujeme, pokiaľ nenavrstvíme všetky palacinky. Dáme schladiť do chladničky a môžemne krájať. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou, ovocím a čokoládovou polevou.
Keď cesto počas pečenia hustne, postupne prilievame mlieko.
Ak chceme jemnejšie palacinky, cesto by malo byť redšie.
Biele palacinky
- 180 - 200 g Cake mix Liana
- 2 ks vajce
- 4 PL olej
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1/4 KL soľ
- 600 - 660 ml mlieko
Kakaové palacinky
- 85 g Cake mix Liana
- 1 ks vajce
- 2 PL olej
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1/4 KL soľ
- 300 - 330 ml mlieko
- 8 g Kakao tmavé Liana
DODATKY
- čokoládovo-orieškový krém
- džem
- ovocie v želé
- posekané lieskové oriešky
Na ozdobu
- šľahačka
- čokoládová poleva
- ovocie
Produkty k receptu