Bezlepková jahodová roláda so srdiečkami
Cesto
- 5 ks vajce
- 5 PL cukor práškový
- 2 PL rum
- 60 g Cake mix Liana
- Červené farbivo v prášku
- štipka soli
Plnka
- 200 ml mlieko
- 1 a ½ vrecka (45g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 2 PL cukor práškový
- 50 g Stužovač Liana Jahoda
- 40 ml vlažná voda
Ďalej potrebujeme
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha. Žĺtky s cukrom a rumom vyšľaháme do peny, pridáme Cake mix Liana a ručne vmiešame tuhý sneh. Z cesta odoberieme cca 3 PL a zmiešame s červeným farbivom.
- Na papier na pečenie si nakreslíme srdiečka, papier otočíme, aby bol čistou stranou nahor. Ružové cesto pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na papier na pečenie podľa predkreslenej predlohy do tvaru srdiečka. Vložíme do rúry na 170°C asi na 3 minúty.
- Po 3 minútach srdiečka vytiahneme z rúry, rozotrieme zvyšné nezafarbené cesto a pečieme 10-12 minút. Horúcu roládu stočíme do vlhkej utierky aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie s cukrom a pridáme Stužovač Liana jahoda rozmiešaný vo vode. Vyšľaháme do tuha. Vychladnutú roládu rozmotáme, natrieme jahodovým džemom, nanesieme plnku a zrolujeme. Necháme stuhnúť 2-3 hodiny.
Cesto
- 5 ks vajce
- 5 PL cukor práškový
- 2 PL rum
- 60 g Cake mix Liana
- Červené farbivo v prášku
- štipka soli
Plnka
- 200 ml mlieko
- 1 a ½ vrecka (45g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 2 PL cukor práškový
- 50 g Stužovač Liana Jahoda
- 40 ml vlažná voda
Ďalej potrebujeme
Produkty k receptu