Bezlepková dvojfarebná vianočka vo forme
Cesto
- 350 g Bread mix white Liana
- 30 g droždie
- 75 g cukor
- 300 ml mlieko
- štipka soli
- 2 žĺtky
- 1 ks Škoricový cukor Liana
- 80 g rastlinný tuk
- hrsť hrozienok
- 0,5 dcl rum
- 1 lyžička Kakao tmavé Liana
Dodatky
- olej na potretie
1. Pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút postáť na teplom mieste.
2. Do misky nasypeme Bread mix white, pripravený kvások z droždia, maslo, žĺtky, soľ, Škoricový cukor a vypracujeme hladké cesto.
3. Nakoniec do cesta pridáme vyžmýkané hrozienka a tuhý sneh z bielkov. Kto chce môže pridať aj rum. Necháme 30 minút podkysnúť.
4. Oddelíme 1/3 cesta a pridáme do nej Kakao tmavé. Kakaové cesto dáme na dno formy a na neho uložíme zvyšnú časť cesta. Necháme 30-45 minút podkysnúť.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10 minút.
6. Potom teplotu znížime na 180°C a 20 minút ešte dopečieme.
7. Po upečení vyklopíme z formy a potrieme vodou zmiešanou s olejom.
Cesto
- 350 g Bread mix white Liana
- 30 g droždie
- 75 g cukor
- 300 ml mlieko
- štipka soli
- 2 žĺtky
- 1 ks Škoricový cukor Liana
- 80 g rastlinný tuk
- hrsť hrozienok
- 0,5 dcl rum
- 1 lyžička Kakao tmavé Liana
Dodatky
- olej na potretie
Produkty k receptu