Bezlepková ciabatta s olivami
- 300 g Bread mix white
- 370 ml horúca voda
- 200g Bread mix dark
- 100 ml voda
- 20 g droždie
- 1/2 KL cukor
- 3 PL panenský olivový olej
- 2 KL soľ
Dodatky
- olivy, bylinky, sušené paradajky, cibuľa...
- ryžová múka Liana
1. Do nádoby na miesenie nasypeme 200 g zmesi Bread mix white, ktorú zalejeme 370 g horúcej vody. Dobre zamiešame a necháme vychladnúť.
2. Z droždia, 100 ml vody a cukru pripravíme kvások, ktorý vmiešame do vychladnutej zmesi. Pridáme zvyšných 100 g Bread mix white, 200 g Bread mix dark, soľ a olivový olej. Miesime elektrickým hnetačom 10-15 minút.
3. Prikryjeme a necháme cca 50 minút podkysnúť.
4. Na podložke posypanej ryžovou múkou vytvarujeme malé ciabatty do tvaru hranatej žemle a veľké do tvaru chleba. Pri spracovávaní cesta môžeme pridať nakrájané olivy, cesto niekoľkokrát preložíme vytvarujeme a nakoniec pretočíme ako šrúbu. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme cca 30 minút podkysnúť.
5. Upečieme pri teplote 200°C 20-30 minút.
- 300 g Bread mix white
- 370 ml horúca voda
- 200g Bread mix dark
- 100 ml voda
- 20 g droždie
- 1/2 KL cukor
- 3 PL panenský olivový olej
- 2 KL soľ
Dodatky
- olivy, bylinky, sušené paradajky, cibuľa...
- ryžová múka Liana
Produkty k receptu