Bezlepková anglická krémeška
Cesto
- 500 g Cake mix Liana
- 100 g práškový cukor
- 100 g rastlinný tuk / maslo
- 3 ks vajce
- 2 KL Salajka - jelenia soľ Liana
- 50 - 100 ml mlieko
Plnka
- 800 ml mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks vajce
- 160 g kryštálový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 200 g zmäknuté maslo
- 50 g práškový cukor
Poleva
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 1 PL olej
- Do misky nasypeme Cake mix, cukor, Salajku, maslo a vajcia. Podľa potreby pridávame mlieko. Z uvedených surovín vypracujeme ručne cesto a rozdelíme ho na 3 časti.
- Na papieri na pečenie vyvaľkáme 3 cestá vo veľkosti plechu.
- Dáme piecť na opačnú stranu plechu (28 x 38 cm) pri 180°C 8-10 minút.
- Pripravíme plnku: Uvaríme mlieko spolu so Zlatým krémom, vajíčkom a mixom kryštálového a vanilínového cukru. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Následne rozmixujeme maslo s práškovým cukrom a po častiach primixujeme vychladnutý puding.
- Na vychladnutý prvý plát natrieme plnku. Zakryjeme druhým plátom a natrieme druhú časť plnky. Priložíme tretí plát a takto bez poslednej vrstvy plnky koláč zaťažíme na 1-2 hodiny.
- Nakoniec natrieme tenkou vrstvou zvyšnej plnky. Necháme v chlade zmäknúť cca 24 hodín.
- Pripravíme polevu: Všetky potrebné suroviny rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke a polejeme koláč. Necháme stuhnúť do druhého dňa.
Anglická krémeška je výborná aj v kombinácii s banánmi. Vyskúšajte na prvú časť plnky navrstviť plátky banánov.
Cesto
- 500 g Cake mix Liana
- 100 g práškový cukor
- 100 g rastlinný tuk / maslo
- 3 ks vajce
- 2 KL Salajka - jelenia soľ Liana
- 50 - 100 ml mlieko
Plnka
- 800 ml mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks vajce
- 160 g kryštálový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 200 g zmäknuté maslo
- 50 g práškový cukor
Poleva
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 1 PL olej
Produkty k receptu