Vianočný aspik
- 1 balenie krabích tyčiniek
- 2 vrecká Želatína číra Liana
- 1 zeleninový bujón
- 1 majonéza 250 ml
- šunka podľa chuti
- konzerva šampiňónov
- sterilizované uhorky
- olivy podľa chuti
- 3 na tvrdo uvarené vajíčka
- kukurica podľa chuti
- čerstvý špenát
- soľ, korenie
- Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
- Formu vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno uložíme šunku, vajíčka, krabie tyčinky, čerstvý špenát, šampiňóny, kukuricu, sterilizované uhorky, olivy. V uvarenom bujóne rozmiešame majonézu, korenie, soľ, želatínu. Polovicu nalejeme na pripravenú zmes, dáme do chladničky trocha stuhnúť.
- Keď aspik stuhne navrstvíme opäť krabie tyčinky, uhorky, kukuricu, šampiňóny, atď. a nalejeme zvyšnú želatínu. Odložíme na pár hodín do chladničky - najlepšie cez noc. Vyklopíme a nakrájame na plátky. Dobrú chuť!
- 1 balenie krabích tyčiniek
- 2 vrecká Želatína číra Liana
- 1 zeleninový bujón
- 1 majonéza 250 ml
- šunka podľa chuti
- konzerva šampiňónov
- sterilizované uhorky
- olivy podľa chuti
- 3 na tvrdo uvarené vajíčka
- kukurica podľa chuti
- čerstvý špenát
- soľ, korenie
Produkty k receptu