Tvarohová vanilkovo-kakaová pena
- okrúhle piškóty
- 500 ml jemný tvaroh
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 5 - 7 lyžíc cukor práškový
- 400 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 100 ml voda
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- banány
1. Vo vyššej nádobe vyšľaháme Šľahačkové potešenie so 400 ml mlieka. Pridáme tvaroh, Vanilínový cukor, práškový cukor.
2. Do 100 ml horúcej vody vsypeme Želatínu číru a prešľaháme elektrickým šľahačom do rozpustenia želatíny. Ihneď zašľaháme do šľahačkovo - tvarohovej masy.
3. Na hlboký plech alebo do tortovej formy poukladáme piškóty, vylejeme polovicu peny a znova poukladáme piškóty. Na piškóty môžeme dať na kolieska nakrájané banány a vylejeme druhú polovicu peny, do ktorej pridáme 1 PL Kakaa tmavého, prípadne podľa chuti ešte dosladíme cukrom.
4. Necháme stuhnúť v chladničke.
Dobrý tip:
Týmto spôsobom môžeme pripraviť tvarohovú penu aj do dezertných pohárov.
- okrúhle piškóty
- 500 ml jemný tvaroh
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 5 - 7 lyžíc cukor práškový
- 400 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 100 ml voda
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- banány
Produkty k receptu