Tvarohová vanilkovo-kakaová pena

  • Vynikajúci dezert z tvarohu, vanilky a kakaa. Recept jednoduchý na prípravu.
Tvarohová vanilkovo-kakaová pena
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

okrúhle piškóty
500 ml jemný tvaroh
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
5 - 7 lyžíc cukor práškový
400 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
1 vrecko Želatína číra Liana
100 ml voda
1 PL Kakao tmavé Liana
banány 

Postup

 

 

1. Vo vyššej nádobe vyšľaháme Šľahačkové potešenie so 400 ml mlieka. Pridáme tvaroh, Vanilínový cukor, práškový cukor. 
 
2. Do 100 ml horúcej vody vsypeme Želatínu číru a prešľaháme elektrickým šľahačom do rozpustenia želatíny. Ihneď zašľaháme do šľahačkovo -  tvarohovej masy. 
 
3. Na hlboký plech alebo do tortovej formy poukladáme piškóty, vylejeme polovicu peny a znova poukladáme piškóty. Na piškóty môžeme dať na kolieska nakrájané banány a vylejeme druhú polovicu peny, do ktorej pridáme 1 PL Kakaa tmavého, prípadne podľa chuti ešte dosladíme cukrom. 
 
4. Necháme stuhnúť v chladničke.
 
Dobrý tip:
Týmto spôsobom môžeme pripraviť tvarohovú penu aj do dezertných pohárov.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.