Rýchly perník
Ingrediencie
300 g múka polohrubá
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
180 g cukor
2 vajcia
300 ml mlieko (sladké, acidofilné alebo voda)
3 PL džem
100 ml olej
2 - 3 PL Kakao tmavé Liana
podľa chuti kúsky čokolády, drvené orechy, sušené hrozienka ...
Postup
1. Všetky suroviny vyšľaháme elektrickým šľahačom v miske. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
2. Upečieme pri 180°C 15 - 20 minút. Vrch posypeme práškovým cukrom alebo potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou.
Dobrý tip:
Do cesta po vyšľahaní môžeme pre obmenu rôznych variácií lyžicou primiešať podľa chuti napr. kúsky čokolády, drvené orechy, sušené hrozienka, mak, kokos...