Bezlepkové parížske rožky
- 200 g mleté orechy
- 30 g Universal mix Liana
- 200 g cukor práškový
- štipka soli
- 2 ks vajce
Krém
- 500 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 100 g Stužovač Liana Čokoláda
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml voda
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
- V mise dôkladne spojíme orechy, Universal mix, cukor, soľ a vajcia.
- Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme zmes do tvaru rohlíkov na plech vyložený papierom na pečenie alebo teflónovou podložkou.
- Pečieme pri 160-170°C 20 minút. Necháme vychladnúť
- Čokoládu s trochou rastlinnej smotany roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Stužovač rozmiešame vo vode.
- Zvyšnú smotanu vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme stužovač rozmiešaný vo vode a roztopenú čokoládu. Dôkladne prešľaháme.
- Krém nanášame na upečený základ pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou. Necháme na chladnom mieste zatuhnúť.
- Namáčame v čokoládovej poleve.
- 200 g mleté orechy
- 30 g Universal mix Liana
- 200 g cukor práškový
- štipka soli
- 2 ks vajce
Krém
- 500 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 100 g Stužovač Liana Čokoláda
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml voda
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
Produkty k receptu