Bezlepkové parížske rožky

  • Na Vianoce, Veľkú noc aj v bežný deň, parížske rožky sa hodia kedykoľvek.
Bezlepkové parížske rožky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

200 g mleté orechy
30 g Universal mix Liana
200 g cukor práškový
štipka soli
2 ks vajce
 
Krém:
500 ml rastlinná smotana na šľahanie
100 g Stužovač Liana Čokoláda
100 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
100 ml voda
 
Ďalej potrebujeme:
čokoládová poleva

Postup

1. V mise dôkladne spojíme orechy, Universal mix, cukor, soľ a vajcia.
 
2. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme zmes do tvaru rohlíkov na plech vyložený papierom na pečenie alebo teflónovou podložkou.
 
3. Pečieme pri 160-170°C 20 minút. Necháme vychladnúť
 
4. Čokoládu s trochou rastlinnej smotany roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Stužovač rozmiešame vo vode.
 
5. Zvyšnú smotanu vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme stužovač rozmiešaný vo vode a roztopenú čokoládu. Dôkladne prešľaháme.
 
6. Krém nanášame na upečený základ pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou. Necháme na chladnom mieste zatuhnúť.
 
7. Namáčame v čokoládovej poleve.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.